02:14 - Korsanlar Nijerya açıklarında Türk gemisine baskın düzenledi, 1 Ölü 15 denizci kaçırıldı
21:50 - 40’tan fazla bağımsız ölümü olan binaların ortak kullanım alanında kütüphane yapılacak
21:32 - Bakanlığın riskli yapılara yönelik çalışmaları genişliyor
19:57 - 23 Ocak 2021 Cumartesi/ Türkiye Koronavirüs veri tablosu açıklandı, 144 can kaybı!
19:41 - 24 Ocak 2021 Pazar Hava durumu açıklandı, Bölgelerimizde Don ve Buzlanma ağırlıklı olacak!
17:40 - İstanbul Arnavutköy’de ayakkabı malzemesi üreten fabrika alev alev yandı!
14:33 - Çakıcı Konya’da Hz.Mevlana Türbesini Ziyaret Etti
13:48 - İmzalar atıldı, Rus Sputnik-V aşısı Türkiye’de yapılacak!
13:45 - Düğmeye basıldı 12 ilde Eş zamanlı göçmen kaçakçılığı operasyonunda Gözaltılar!
BioNTech yöneticileri Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci’nin yer aldığı Der Spiegel kapağı ile tüm dünya koronavirüs aşısının mucitlerini konuştu. 2020 yılına damgasını vuran iki önemli bilim insanının yer aldığı dergiye verilen röportajda, Prof. Dr. Uğur Şahin “Şu an durum tozpembe görünmüyor, başka onay alan aşı olmadığı için açık oluşmaya başladı ve biz kendi aşımızla bu açığı da kapatmak zorundayız” diye konuştu.
Aşı ile ilgili son dönemde Avrupa’da yaşanılan yetersizliklerin ve AB’nin satın alma politikalarında yapmış olduğu yanlışlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Şahin, konuşmasında “Birçok farklı firmanın yeterli sayıda aşı üreteceğinden yola çıkıldı. Sanırım, ‘yeterince aşı temin ederiz, durum o kadar da kötüye gitmez ve her şey kontrolümüz altında’ gibi bir hava oluştu. Bu beni şaşırttı”. ifadelerini kullandı.
BioNTech şirketinin yönetim kurulunda tıbbi konulardan sorumlu olarak yönetici (CMO) olarak görev yapan Özlem Türeci ise dergiye verdiği röportajında, AB ve bazı hükümetlerin aşıyı farklı firmalardan temin ederek mantıklı hareket edebileceklerini sandıklarını fakat bu durumun bir kaç noktadan sonra söz konusu şirketlerin zamanında teslimatlar yapamayacağının anladıklarını söyledi.
Aşı üretiminin kısa vadede yükseltmenin çok fazla mümkün olmadığını söyleyen Şahin, “Dünyanın dört bir yanında, bugünden yarına aşıyı gerekli kalitede üretebilecek şekilde uzmanlaşmış, kullanılmayan fabrikalar bulunmuyor. İlaç üretiminde bir anda Aspirin’den ya da öksürük şurubundan aşı imalatına geçemezsiniz. Bu süreç yıllar süren bir uzmanlaşma ve gerekli inşaat ve teknoloji donanımı gerektirir” dedi.