22:47 - 15 Ocak İçişleri Bakanlığı yeni bir sokağa çıkma kısıtlama genelgesi yayımlandı
21:20 - MİT’ten operasyon! Hain köstebek eski proje müdürü Yusuf Hakan Özbilgin
20:56 - 16 Ocak 2021 Cumartesi Hava durumu, Bölgelerimizde bugün Hava nasıl olacak?
19:30 - Bugün 15 Ocak 2021 Cuma/ Türkiye Koronavirüs veri tablosu açıklandı,174 can kaybı!
17:34 - Kasımpaşa’nın yeni transferi 30 yaşındaki Drinkwater İstanbul’da
17:12 - HDP’den Aşı davetine yanıt geldi: Biz sıramızı bekleyeceğiz!
16:52 - Son zamlar Ayçiçek yağını’da Vurdu! Ayçiçek yağının fiyatı neden yükseliyor
15:46 - Ordu’daki zincirleme kazada feci şekilde can verdi!
15:26 - Beklenen açıklama, Kahvehane, lokanta ve kafeler ne zaman açılacak İşte yeni genelgeden ayrıntılar!
Google AdSense, internet sitesi sahiplerine web sitelerinde çeşitli reklamlar göstererek internetten para kazanma fırsatı veren, Google tarafından sağlanan bir reklamcılık ağıdır. Bu reklamlar site içeriğine ve hedef kitleye göre hedeflendiğinden, internet kullanıcıları için son derece alakalı reklamlar gösterilmesini sağlar.
AdSense, açık artırma olarak adlandırılan bir teklif sistemine dayanmaktadır. Reklamverenler, bir teklif fiyatı belirleyerek, reklamlarının gösterilmesi için ödemek istediklerini maksimum fiyatı belirler. Böylece Google, reklamverenleri, reklamlarla alakalı kullanıcıları olan yayıncılarla olarak birbirine bağlamış olur.
AdSense, tıklama başına maliyet reklamları (TBM) ve 1000 gösterim başına gelir reklamları (BGBG) sunar, bu da bir kullanıcı web sitenizdeki reklamı her tıkladığında veya her 1000 görüntüleme de bir para kazandığınız anlamına gelir. Tıklama başına alınan miktar, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmektedir.
Google Adsense‘in ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anladığınıza göre şimdi web sitenizde Google Adsense reklamlarını nasıl aktif edebilirsiniz birkaç adımda inceleyelim.
Google Adsense’e başvuru yapmadan önce mevcut bir web sitenizin olması gerekir. Varsayımsal olarak gelecekte açmayı planladığınız bir site için AdSense başvurusunda bulunamazsınız. Bu nedenle, yeni bir web sitesi tasarımı sürecinde olan veya “yapım aşamasında” bir açılış sayfasına sahip olan kullanıcılar için, başvurmadan önce sitenizin tamamen bittiğinden ve yayında olduğundan emin olmalısınız.
Ayrıca web sitenize bir gizlilik politikası eklemeniz gerekir. Bu, web sitenizin ziyaretçilerine bir reklam ağının sitenizde reklam gösterdiğini bildirmek için uygulanmaktadır. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız Google gerekli içerik sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Google bu programa her web sitesini kabul etmemektedir. Değerlendirilmek için uygunluk gereksinimlerini karşılamanız gerekir. Web sitenizin kullanıcı deneyimi açısından kolay bir arayüze sahip olduğundan emin olun. Bu kullanımı kolay bir menüye sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. Mobil uyumluluk sorunları olmamalı ve metinlerinizin okunabilirliğinin kolay olması gerekir.
AdSense programındaki hiçbir yayıncının belirli kaynaklardan trafik almasına izin verilmez. Yani çeşitli kaynaklardan trafik elde etmeniz gerekir. Örneğin sadece Facebook reklamları ile sitenize trafik çekiyorsanız, muhtemelen başvurunuz onaylanmayacaktır.
Google’ın reklamverenlerine karşı sorumluluğu vardır. Firmalar, reklamlarının belirli web sitesi türleriyle ilişkilendirilmesini istemeyebilirler, bu nedenle kabul edilmeden önce web sitenizin içeriğini incelemek Google’ın sorumluluğundadır. Google reklamlarının yerleşmediği sayfalara aşağıdaki bazı içerik örnekleri şunlardır:
Tam liste için Adsense için uygunluk koşulları sayfasını inceleyin. Başvurmadan önce sitenizin tüm yönergelere uyduğundan emin olmanız gerekir, aksi takdirde başvurunuz reddedilecektir.
Google Adsense’e başlarken yapmanız gereken ilk işlem Google Adsense hesabına kaydolmaktır. Bir Gmail hesabınız varsa, kaydolmak için mevcut hesabınızı kullanabilirsiniz. Google bu programa herhangi bir web sitesini kabul etmez. Değerlendirilmek için uygunluk gereksinimlerini karşılamanız gerekir.
Adsense’e başvuru yapmak için aşağıdaki adımları takip edin;
1. Adım: Web sitenizin URL’sini ve başvuru yaparken kullanmak istediğiniz gmail adresinizi ekleyin ve ardından “kaydet ve devam et” butonuna tıklayın.
2. Adım: Web sitenizin URL sini ekledikten sonra çıkan yeni adımda hizmet şartlarını kabul edin ve hesap oluştur butonuna tıklayın.
3. Adım: Hesabımızı oluşturduğumuza göre artık müşteri bilgilerimizi Google’a gönderebiliriz. Bunu ödeme alabilmek ve hesabımızın doğrulanabilmesi için yapıyoruz.
4. Adım: İlgili bilgileri doldurup Google’a gönderdikten sonra bu adımda Adsense kodunu sitemizin <head> ile </head> etiketi arasına ekliyoruz.
Google Adsense kodumuzu sitemize ekledikten sonra başvurumuzun incelenmesi için bir süre beklemek durumundayız. Konuyla ilgili başvuru yaptığınız mail adresine olumlu ya da olumsuz bir mesaj alacaksınız.
Google Adsense’den onay maili aldıktan sonra artık web sitenizde hangi tür reklamların görüntülenmesini istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Adsense panelinizin sol bölümünde Reklamlar > Genel Bakış penceresi, reklam türü, reklam boyutu, stil gibi şeyleri ve reklamverenlerin teklif vereceği reklam alanıyla ilişkili diğer her şeyi seçeceğiniz yerdir.
Bu bölümde web sitenizin reklam bölümlerine istediğiniz boyutlarda ve türde reklamlar oluşturabilirsiniz.
Bunun için genel bakış menüsünden “reklam birimine göre” alına girin ve ilgili türlerden “Görüntülü reklamlar”, “Feed içi reklamlar” ve “Yazı içi reklamlar” arasından seçim yapabilirsiniz. Emin değilseniz, görüntülü reklamlarla başlayın.
Reklam birimine göre reklam yerleşimlerinizi hazırladıktan sonra sitenize eklemeniz için oluşturulan HTML veya varsa AMP sayfalarınız için reklam kodunu kopyalayarak web sitenizde reklam göstermek istediğiniz sayfa ve sayfaların <body> etiketi bölümüne ekleyin.
Eğer WordPress kullanıyorsanız, bu kodu header.php dosyasına ekleyebilirsiniz ancak temanızı güncellediğinizde bu bölümlerin silinebileceğini unutmamasınız. Bir diğer yöntem ise WordPress sitenize Google Site Kit eklentisini kurmaktır. Bu eklenti sayesinde WordPress ile Google Adsense arasındaki bağlantıyı kolayca kurabilirsiniz.
Artık web sitenize AdSense’i eklediğinize göre, reklam yayıncısı olarak Google Adsense ile internetten para kazanmaya başlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, yapılması ve yapılmaması gereken belirli konular vardır. Bu tavsiyeleri uygulamak, daha fazla para kazanmanıza ve Google’ın politikalarını ihlal etme olasılığınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır.
AdSense tıklamalara ve çeşitli etkileşimlere dayandığından, kendi internet sitenizdeki bir reklama tıklamak sahtekarlık olarak kabul edilir. Aynı internet ağına bağlı evinizdeki aile üyelerinin de bu reklamları tıklamasına izin vermemeniz gerekir. Google web sitenizdeki reklamlara gelen tıklamaların sizin tarafınızdan yapıldığını düşünürse, sizi AdSense programından çıkarabilir.
Bu bir Google politikasının ihlali değildir, ancak web sitenizde dönüşümleri artırmak için iyi bir yöntem de değildir. Unutmayın, Google AdSense alaka düzeyine dayalı reklamlar sunar. Dolayısıyla, rakiplerinizden birinin reklamlarının web sitenizde görünmesi mümkündür. Böyle bir durumda, web sitenize yerleşen rakip bir reklam ile ziyaretçilerinizi kaybetme durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle Adsense programını ürün veya hizmet satan hiç bir web sitesine önermeyiz.
Herkesin farklı tercihleri vardır. Farklı web sitesi ziyaretçileri, web sitenizde görüntülenen farklı reklam stilleri ve türlerine çekilebilir. Farklı boyutları ve stilleri deneyerek en çok etkileşim alan reklam biçimlerini keşfedin ve reklamlarınızı sürekli olarak optimize edin.
İnternetten para kazanmak için Adsense harika bir programdır ancak bu web sitenizin trafiğine bağlıdır. Web sitesi trafiğiniz ne kadar artarsa, reklamların görülmesi, tıklanması ve etkileşimde bulunma şansı da o kadar artacaktır. İnternetten para kazanmanın en iyi yolu, kaliteli ve özgün içerikler oluşturmak olacaktır. Ayrıca web sitenizin SEO ayarlarını yaparak sitenizin arama motorlarındaki görünürlüğünü arttırabilir ve daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz.
Uzun yıllardır sitelerimizin birçoğunda Adsense’i kullandık ve reklam optimizasyonu hakkında çok şey öğrendik. Aşağıda zaman için karşılaştığımız sıkça sorulan sorulara cevap verdik.
Reklam yerleşimi önemli olsa da, en iyi boyutların 336×280 ve 300×250 olduğunu tecrübe ettik. Bu reklamlar çoğu ekran boyutuna sorunsuz sığma eğilimindedir ve aynı zamanda en iyi ödeme oranına sahiptir.
Bu tamamen düzeninize bağlıdır. Amaç daha fazla etkileşim elde etmektir, bu nedenle reklamlarınızı daha dikkat çekici bir yere yerleştirmeyi düşünmelisiniz. Ekranın üst kısmındaki gönderi içeriği içindeki reklamlar en çok tıklamayı alma eğilimindedirler.
BGBG, 1000 gösterim başına gelir anlamına gelir. Bu, toplam tıklama sayısı ile tıklama başına maliyetin çarpılması ve ardından bunun toplam sayfa görüntüleme sayısına bölünmesiyle belirlenir.
Formül: BGBG = (Tahmini kazanç / Sayfa görüntüleme sayısı) * 1000
Tıklama oranı (TO), toplam gösterilen reklam sayısına göre tıklanma oranıdır. TO farklı sektörlerdeki web siteleri için büyük ölçüde farklılık gösterir. Reklam tıklamalarınız, web sitenizin konuları, hedef kitleniz, sitenizdeki reklam yerleşimi ve daha fazlası gibi birçok faktöre bağlıdır. Reklam gelirinizi arttırmak ve tıklama oranını geliştirmek için için Google AdSense “Optimizasyon” menüsündeki fırsatlar bölümünü takip edebilirsiniz.
Google AdSense, her ay önceki aya ait kazançlarınızı hesaplar ve bunları “Ödemeler” sayfanızda gösterir. Kazançlarınız gerekli eşiği karşılıyorsa, ödemeniz o ayın 21’ine kadar işleme koyulur.
Ödeme yöntemi olarak bir banka hesabı IBAN numarası tanımlayabilir ve ödemelerinizi almaya başlayabilirsiniz.
Google Adsense, web siteniz AdSense program politikalarına veya bunların hüküm ve koşullarına uygun değilse başvurunuzu reddedebilir.
Google AdSense hesap başvurunuzun onaylanması için minimum gereksinimler şunlardır.
Not: Başvurunuz tüm gereksinimleri karşılasa bile, Google AdSense yine de başvurunuzu reddetme hakkını saklı tutar.