02:14 - Korsanlar Nijerya açıklarında Türk gemisine baskın düzenledi, 1 Ölü 15 denizci kaçırıldı
21:50 - 40’tan fazla bağımsız ölümü olan binaların ortak kullanım alanında kütüphane yapılacak
21:32 - Bakanlığın riskli yapılara yönelik çalışmaları genişliyor
19:57 - 23 Ocak 2021 Cumartesi/ Türkiye Koronavirüs veri tablosu açıklandı, 144 can kaybı!
19:41 - 24 Ocak 2021 Pazar Hava durumu açıklandı, Bölgelerimizde Don ve Buzlanma ağırlıklı olacak!
17:40 - İstanbul Arnavutköy’de ayakkabı malzemesi üreten fabrika alev alev yandı!
14:33 - Çakıcı Konya’da Hz.Mevlana Türbesini Ziyaret Etti
13:48 - İmzalar atıldı, Rus Sputnik-V aşısı Türkiye’de yapılacak!
13:45 - Düğmeye basıldı 12 ilde Eş zamanlı göçmen kaçakçılığı operasyonunda Gözaltılar!
Ankara’da tüketici hakem heyeti emsal bir karara imza atarak yönergelerini ve online eğitimlerini yerine getiren özel okulların ücret iadesine gerek olmadığına karar verdi.
Başkent Ankara’da özel okulda eğitim alan bir öğrencinin velisi pandemi sebebi ile eğitim alamadıklarını ve ücretin iadesini talep etmesi üzerine Etimesgut İlçe Tüketici Hakem Heyeti emsal bir karara imza attı. Heyet, Milli Eğitim Bakanlığının yönergelerini ve online eğitimlerini yerine getiren özel okulların ücret iadesine gerek olmadığına karar verdi.
Ankara Barosu‘na kayıtlı olarak 4 yıldır görev yapan ayrıca Özel okul danışmanlığı ve vekilliği de yapan Avukat Sinem Kızılbuğa konuştu. Avukat Kızılbuğa, “2019-2020 döneminde eğitim gören bir öğrencinin velisi, tüketici ilçe hakem heyetine başvurarak pandemi döneminde alamadığı eğitimin ücretin iadesini talep etti. Bununla ilgili olarak okuldan savunma istenildi. Hazırlayıp gönderdiğimiz savunmanın içeriği ise online eğitimlerin gereğini yerine getirdiğimizi, yönetmeliklere uyduğumuzu belgeleri ile sunduk.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın izin verdiği ve kaymakamlıktan da Haziran ayında telafi eğitimi için izin almıştık bunları da belgeleyerek okulumuzun pandemi döneminde her hangi bir sorumluluk kabul etmediğini ve öğrencilerin eğitimlerini almaları için tüm gereklilikleri yerine getirdiğini savunduk. Ardından karar lehimize çıktı. Özel okulların ücret iadesine ilişkin lehimize olan emsal bir karar” ifadelerini kullandı.
Kızılbuğa, “Daha önce pandemi nedeniyle böyle bir karar çıkmadı. Yönetmeliklerin ve yönergelerin tüm gerekliliklerini yerine getirmiş olan bütün özel okulların aslında ücretini hak ettiğini hizmeti verdikleri için velilerden ücretleri almaları gerektiğini belirten bir karar oldu.
Tüketici hakem heyeti kararda, Milli Eğitim Bakanlığının online eğitimi ile yüz yüze eğitimini eşit gördüğünün altını çizerek. Daha sonrasında ise okulun tüm gerekliliklerini yerine getirdiğini göz önüne almış ve tüketicinin ücret iadesine gerek olmadığına karar vermiş” şeklinde konuştu.