20:28 - 3 mart 2021 Koronavirüs verileri açıklandı, bugün 65 Can kaybı yaşandı!
19:30 - 4 Mart 2021 Perşembe Hava durumu açıklandı, Bölgelerimizin Son durumu!
17:49 - 5 Mart 2021 Cuma ŞOK aktüel ürünler kataloğu açıklandı
14:07 - Komşumuz Yunanistan’da 6.2 büyüklüğünde Korkutan deprem!
13:22 - Depremden sonra bağ bahçe yatırımları arttı
13:12 - 2020 yılında inşaat malzemeleri sanayisinde dikkat çeken büyüme görüldü
13:00 - Bilinçsiz davranışlar kentte vaka sayılarını ikiye katladı!
12:30 - Ajdar yine gündem oldu! Ajdar ne için 1 milyon Euro istedi!
12:00 - Güncel, İllere Göre Risk Durumunu haritası paylaştı
11:35 - Medipol Başakşehir, haftaya 25 puan ve averajla 17. sırada girdi
Rusya’nın Krasnoyarsk, St Petersburg, Tomsk, Vladivostok ve Omsk kentleri başta olmak üzere çok sayıda şehirde, Navalny’nin serbest bırakılmasını isteyen destekçilerinin protestolara başladı. Polisin bazı yerlerde protestoculara müdahale ettiği görüntülendi.
Sosyal medyada protesto gösterilerine katılanlar “Hırsız Putin, Putin istifa” sloganları attı. Polis ana caddeleri kapatırken, metro seferleri de durduruldu.
Eylemler dolayısıyla Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya dahil 1000’den fazla kişi gözaltına alındı. Gösterilerin ne zamana kadar süreceği bilinmiyor.
ABD”de 6 Ocak’taki Kongre baskınının sembol isimlerinden boynuzlu protestocudan ilham alan bir Rus, sokak eylemlerine benzer bir kıyafetle katıldı.
Geçtiğimiz günlerde Twitter’dan destekçilerine seslenen Navalny, “Korkmayın, sokaklara çıkın. Benim için değil, kendiniz ve geleceğiniz için çıkın” demişti.
Rusya’ya döndüğü gibi hapse atılan Navalny’den Putin’i kızdıracak sokak çağrısı
Omsk kentinden 20 Ağustos’ta Moskova’ya dönerken uçakta fenalaşan ve zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif lider Alexsey Navalny, 22 Ağustos’ta tedavisi için Almanya’nın başkenti Berlin’e getirilmişti. Berlin’deki Charite Hastanesi 24 Ağustos’ta Navalny’nin zehirlendiğine dair bulgulara rastlandığını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Rusya İçişleri Bakanlığının Sibirya Federal Bölgesi’ne bağlı Ulaştırma Servisi 27 Ağustos’ta olayla ilgili ön soruşturma başlatmış, ilk incelemede zehirlenmeye dair bir kanıt bulunmadığı ifade edilmişti. 2 Eylül’de ise Navalny’nin kan örneklerinde Novichok ile zehirlendiğine dair “kesin kanıtlar” bulunduğu belirtilmişti. Navalny’nin ailesi ise Rus muhalifin zehirlenmesinden Rusya’nın sorumlu olduğunu savunmuş ancak Kremlin Sarayı iddiaları yalanlamıştı.