18:51 - 17 Ocak 2021 Pazar Hava durumu açıklandı, Bölgelerimizde Kar ve Yağmur ağırlıklı olacak!
17:23 - Bakan Ziya Selçuk, 2021 yılı açık Öğretim sınav tarihlerini kamuoyuna paylaştı!
16:56 - Kış gelmedi derken Kapıdan girdi! Yakıt faturasında nasıl tasarruf yapılır?
16:23 - Tosun Satmış’ta satmış! Evinde Milyon Avro Çıktı!
15:25 - Sivas merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı yüzlerce köy yollarını ulaşıma kapadı!
15:06 - Devlet Sosyal destek ücretlerini yükseltti, ihtiyaç sahipleri nasıl bu haktan yararlanacak!
14:29 - Üzücü haber Antalya’dan geldi feci kaza’da 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralı!
13:29 - Tarihin en büyük akaryakıt kaçakçılığı operasyonu, 220 kişi gözaltına alındı!
13:13 - Whatsapp’tan geri adım! Gizlilik sözleşmesi 3 ay ertelendi
12:46 - Yeni açıklandı,Hamsi avı tekrar yeni bir Tarihe Uzatıldı!
Salgının başında ortaya çıkan ve aylar geçtikçe daha da benimsenen evden çalışma modeli, özellikle İstanbul’daki A Plus ofislerin boş kalmasına neden oldu.
İstanbul ticaret yaşamının önemli noktalarından olan Büyükdere Caddesi’ndeki ofislerin hızla boşaldığı belirtildi. Maslak bölgesinde ofis alanlarına olan talep her zaman yüksek olurken pandemi döneminde ciddi seviyede durgunluk olduğu belirtiliyor.
Sözcü’de yer alan habere göre, koronavirüs salgın sürecinde işleri olumsuz etkilenen firmalar ofisleri terk ediyor. İstanbul’da ticari gayrimenkullerde boşluğun yüzde 35-40 seviyesine ulaştığı belirtiliyor. Hatta AVM’lerdeki lokomotif markalara mülk sahipleri, “Çıkma, çalışanların maaşını ödeyelim” teklifinde bulunduğu ifade ediliyor. Ancak aidat ödemek istemeyen şirket sahipleri, ofis ve dükkanları boşaltıyor.
İstanbul’daki ticari gayrimenkullerde yaşanan kriz hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, ticari gayrimenkulde hareketin sıfırlandığını, sektörün esnafa destek paketine dahil olmaması sebebiyle de büyük mağduriyetlerin yaşandığını ifade etti.
İstanbul’daki ticari gayrimenkulde boşluğun yüzde 35’leri geçtiğini belirten Aşa, “İstanbul’da birbiri ardına açılan kafeler bu kapatmalar sonrası yüksek kiraları ödeyemez hale geldiler. Ya boşaltmak ya da devretmek istiyorlar. Ama kimse devir istemiyor. Büyük şirketler evden çalışma ile ofislerini boşaltmaya, daha küçük, daha ucuz yerlere geçmeye başladı. A Plus ofislere talep kalmadı” ifadelerini kullandı.