08:20 - Kent Beyaza büründü! Zonguldak’ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime mola!
08:00 - 20 Ocak 2021 Çarşamba Türkiye günlük Fındık fiyatları, Fındık bugüne nasıl başladı
07:30 - 22 Ocak Cuma 2021/ Günlük Burç Yorumları analizi
07:00 - 20 Ocak, Son 24 saatte Dünya Koronavirüs Veri Tablosu
00:27 - 22 Ocak 2021 Cuma ŞOK aktüel ürünler kataloğu açıklandı
22:51 - Türk müteahhitler 2020’de en fazla Rusya’da proje üstlendi
22:37 - Umut Akyürek’in acı günü, babası Gündüz Akyürek hayatını kaybetti.
20:29 - 19 Ocak 2021 Salı/ Türkiye Koronavirüs veri tablosu açıklandı, 167 can kaybı!
20:24 - Acı bilanço,Mersin Tarsus’ta feci kaza: 5 kişi hayatını kaybetti
19:20 - Yurt genelinde Aşılamada ikinci süreç bugün başladı! 90 yaş ve üzeri evlerinde aşılanacak
Ülkemizde en fazla kullanıcı sayısına sahip olan uygulama WhatsApp, gizlilik sözleşmesini yenilemesi ve kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılacağını açıklamasından sonra birçok kullanıcı alternatif uygulamalara yönelmeye başladı. Türkiye ve dünyada büyük bir boykotla karşılaşan WhatsApp’ın yeni yüklemelerinde de büyük düşüş yaşandı.
WhatsApp’ın yeni yüklemelerinin 2021’in ilk yedi gününde önceki haftaya göre yüzde 15 düştüğü, ancak bunun küresel olarak tahmini 10,5 milyon indirmeye tekabül ettiği öğrenildi.
WhatsApp’ın kullanıcılarına yönelik ‘zorunlu güncelleme’ kararının ardından, uygulama mağazalarında alternatif mesajlaşma uygulamaları ilgi görmeye başladı.
Apple’ın uygulama mağazası olan App Store’da, Türkiye’de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada ‘Telegram Messenger’ yer aldı. İkinci sırada, Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk’ın WhatsApp’a karşılık önerdiği ‘Signal’ uygulaması bulunurken, WhatsApp üçüncü sıraya geriledi.
WhatsApp’ın hemen ardından Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulaması BiP listenin üst sıralarında kendisine yer buldu.
Google’ın uygulama mağazası Play Store’da da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması Telegram Messenger oldu. WhatsApp, Play Store’da ikinciliğe gerilerken, onu yerli uygulama BiP takip etti.
WhatsApp’ın sitesinde yer alan bilgilere göre, Avrupa Bölgesi olarak isimlendirilen ülkeler arasında sadece Avrupa Birliği (AB) ülkeleri yer alıyor. Bu nedenle Türkiye’deki kullanıcıların WhatsApp kullanımına devam etmesi için 8 Şubat’a kadar güncellenen koşullara onay vermesi gerekiyor.
Uzmanlar, AB ülkelerinin bu düzenleme kapsamına alınmamasının “çifte standart” olduğunu, veri güvenliğine yönelik sert yaptırımlar içeren yasal düzenlemeler nedeniyle WhatsApp’ın AB ülkelerine karşı “temkinli” yaklaştığını belirtiyor.
WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamalar, WhatsApp’ın bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabileceğini gösteriyor. Üstelik veri paylaşımına izin vermeyecek kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacaklar.
WhatsApp kullanmak isteyen herkes, bu onayı vermek zorunda kalacak alternatif bir seçenek uygulama içerisinde yer almayacak.