18:26 - Gökçeada’da Laz koyu açıklarında alabora olan teknenin yeri belli oldu
18:11 - Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı Perişan Etti!
13:32 - Sur Yapı İstanbul’da 3 yeni proje hayata geçirecek
13:18 - Kaşıkçı’nın Ölüm Onayını veren kim olduğu belli oldu!
13:10 - 27 Şubat Cumartesi 2021 Bankalar ve serbest piyasa’da Tam,Gram ve Çeyrek Altın fiyatları
13:01 - 27 Şubat 2021 Cumartesi Ekonomi’de Döviz piyasası, Döviz güne nasıl başladı
13:00 - Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş – Yukatel Denizlispor’u 3-0 mağlup etti
12:30 - Demet akalın: Seni en iyi ben anlarım dedi! Çılgın Sedat’ın Borcunu üstlendi
12:00 - Bankacılıkta ıslak imzasız yeni dönem 1 Mayıs’ta başlıyor!
11:30 - AK Parti, 25 ilde yeni başkanlarıyla yola devam edecek!
İlk olarak Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde kullanılacak. Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı birimlerinin kullanımına sunulacak.
Yabancı menşeli biyometrik veri sistemlerini kullanan Türkiye, böylelikle kendi imkanlarıyla biyometrik veri sistemi geliştiren 7. ülke olacak.
Proje, HAVELSAN ile Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) arasında imzalanan İçişleri Bakanlığı Biyometrik Veri Sistemi’ne ilişkin protokol doğrultusunda başlatıldı. Bu kapsamda BİYOTEKSAN isimli firma kuruldu.
BİYOTEKSAN, Biyometrik Veri Sistemi Projesi’nin ilk fazında “Nitelikli (Temiz) Parmak İzi Tanıma Ürünü”, ikinci fazında ise “Niteliksiz (Olay Yeri) Parmak İzi Tanıma Ürünü” geliştirecek.
İlerleyen süreçte de yerli ve milli olarak tüm güncel biyometrik tanıma teknolojilerini (parmak izi, avuç izi, damar izi, yüz, iris, retina, ses ve benzeri) içeren merkezi bir Ulusal Biyometrik Veri Yönetim Sistemi devreye alınacak.
Merkezi biyometrik veri sisteminin kurulması ile birlikte tüm resmi kurumlara ve özel şirketlere hizmet verebilecek bir altyapı oluşturulacak.